[caption id="attachment_22985" align="alignnone" width="700"] Med september kom hösten i Skåne och då passar det fint med en kantarellpaj. Detta recept får kantarellerna sällskap av västerbottenost och timjan. Supergott![/caption] Kantarellpaj med timjan Antal: 4-6 port Tid: 1 timme Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 g smör 1 st ägg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad timjan eller 3/4 msk färsk, hackad Fyllning 500 g ansade kantareller 2 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 25 g smör 2 tsk torkad timjan eller 3/4 msk färsk, hackad 2 dl västerbottensost Tips! Anledningen till att jag plattar till pajdegen innan kylen, är att det är lättare att kavla ut degen än om den varit i kylen i form av en klump. Gör så här! Pajdeg: Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen snabbt för hand eller i en matberedare. Gör en platt rundel och låt vila i kyl. Fyllning: Skala och hacka löken. Skala och riv vitlök. Lägg kantarellerna i en het stekpanna i två omgångar. Inte för mycket på en gång för då är det lätt att svampen kokar istället för steks. Fortsätt stek tills nästan all vätska är borta. När all svamp är stekt, lägg allt i pannan med smör och lök. När kantarellerna är gyllene och all lök mjuk och fått färg, dra av från värmen och rör ner timjan och ost. Salta och peppra. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut pajdegen till en stor oval eller rund form, ca 3 mm tjock. Lägg på fyllningen och vik in kanterna. Tillaga i mitten av varm ugn i 30 minuter. Snabblagad pizza med kantareller - RECEPT [caption id="attachment_22987" align="alignnone" width="700"] Kantarellpaj passar både som en enkel vardagsmiddag som till en lördagsbjudning![/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö