Kallrökt lax med dillyoghurt, avokado och mandel Ta en bit bröd och börja dippa! Extra gott till är en skvätt olivolja och pressad grillad citron. 6– 8 bufféport 20 minuter 200 g kallrökt lax 20 g färsk dill 3 dl turkisk yoghurt salt och svartpeppar ev citron 1 dl sötmandel 1 pkt fryst avokado, 250 g, eller 1 färsk avokado Tillbehör olivolja grillad citron Gör så här! 1 Skär laxen i mindre bitar och ta bort fettet, det bruna. 2 Hacka dillen fint och rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citronsaft. 3 Rosta sötmandeln i en het torr panna och hacka grovt när den svalnat. 4 Bre ut dillkrämen på ett fat, lägg laxen ovanpå yoghurten, toppa med avokadotärningar och hackad mandel. Ringla eventuellt över lite olivolja och servera med grillad citron som pressas över. Servera direkt. Tips! Enkelt och väldigt gott! Vill du ha mindre syra, så prova med crème fraiche istället för yoghurt. Crème fraiche har också en del syra i smaken, men är en fetare mejeriprodukt, så det smakar mindre av syrligheten och blir lite mer krämigt