Det börjar bli kyligt i Helsingborg. Och vad passar då bättre än att stanna inne och baka lite kakor? Dessa är enkla, snabba och goda. Istället för klassiska syltgrottor, så fyllde jag några av mina med mörk choklad och jordnötssmör. Choklad och jordnötsfyllda grottor 16 st 250 g mjukt äkta smör 1 ¾ dl ljust muscovadosocker 1 tsk vaniljpulver 1 tsk bakpulver 4 1/2 - 5 dl vetemjöl Fyllning: ½ - 1 dl knaprigt jordnötssmör Ca 50 g mörk choklad, med en nypa salt ....eller gör klassiska med sylt! Använd då ca 1/2 - 1 dl sylt. Vispa ihop socker, smör, vaniljpulver och bakpulver krämigt. Kan skvätta lite, så ta en stor bunke. Rör/blanda ner mjölet snabbt, lite i taget till det blir en deg. Rulla 16 bollar och lägg i bakformar. Gör en centrerad och hyfsat jämn håla i varje kaka med hjälp av en mjölad tumme. Klicka ner ca 1 tsk jordnötssmör i varje, bryt chokladen och tryck ner en bit i jordnötssmöret. Sätt in kakorna i mitten av varm ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika. I min ugn tog det exakt 17 minuter på varmluft. [caption id="" align="alignnone" width="2448"] Det jordnötssmör och choklad jag använde, men använd det du hittar i just din affär.[/caption] [caption id="" align="alignnone" width="2448"] Före ugnen... (blev några med sylt med).[/caption] [caption id="" align="alignnone" width="2448"] ....efter ugnen. Mums![/caption] Risk för att låta snuskig, men vad fyller du din grotta med? ;) PUSS//Sandra