[caption id="attachment_24204" align="alignnone" width="700"] Mina julköttbullar smaksätter jag med malen kryddpeppar och rostad lök. Ihop med picklad rödkål smakar det fantastiskt![/caption] Julköttbullar med picklad rödkål Köttbullar och rödkål är en klassiker på julbordet. Prova mina kryddiga julköttbullar (med min hemliga ingrediens) tillsammans med min picklade rödkål. Antal: 30 st Tid: 45 minuter 500 g blandfärs ½ dl ströbröd 2 dl gräddmjölk (50 % vispgrädde, 50% mjölk) 1 1/2 dl rostad lök 1 st ägg 1 ½ tsk malen kryddpeppar 1 ½ tsk salt ½–1 tsk svartpeppar matfett till stekning Picklad rödkål 500 g rödkål 1 ½ dl vitvinsvinäger 1 ½ dl strösocker 2 dl vatten 1/2 tsk salt Godaste vegetariska köttbullarna - RECEPT Tips! Ska du göra många köttbullar? Lägg de rullade köttbullarna på en smord långpanna eller bakpappersklädd och tillaga i ugn på 225° i 5–7 minuter. Eller spritsa ut dem – ännu enklare! Se film på Instagram under hashtaggen #sandraspritsarköttbullar Vill du ändå steka dina köttbullar, så lägg inte för många i stekpannan. Lämna utrymme så de kan rulla runt i pannan. Eller ge köttbullarna stekytan efter du tillagat dom. Tillaga - frys in - tina - stek på för fina yta och estra smak vid servering. Picklad rödkål blir en fin kontrast till köttbullarna med sin sötsyrliga krispighet. Om du får picklade rödkål över efter julen, så går det utmärkt att koka rödkålen efter att den är picklad. Som "vanlig" rödkål fast med lite mer bett. Lägg i en kastrull med lite av lagen och sjud på låg värme under lock. Titta till den då och då. Dessa köttbullar går bra att göra på färs av kyckling, kalkon eller nötfärs. Det finns numera även formbar vegetarisk färs. Gör så här! Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken. Blanda färsen med det blötlagda ströbrödet, rostad lök, ägg, kryddpeppar, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka av om mer kryddning behövs. Rulla 30 bollar och stek i valfritt matfett på medelvärme tills de fått fin yta och är genomstekta. Ca 10 minuter. Picklad rödkål: Hyvla rödkålen så tunt du kan, gärna på mandolin. Lägg i en skål. Koka upp lagen, häll den över kålen och rör runt. Låt dra ett dygn för bästa smak. Vid servering, låt kålen rinna av något och servera rumstempererad. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin