[caption id="attachment_24794" align="alignnone" width="700"] Saftiga mandelbottnar är grunden i denna maffiga jordgubbstårta. Tårtan fyller vi med vispad grädde, jordgubbssylt och färska jordgubbar. På toppen får även några krossade maränger ligga.[/caption] Jordgubbstårta med mandel och grädde Ca 16 bitar Tid: ca 1 timme 250 g smör 4 ägg 3 dl strösocker 6 dl mandelmjöl 2 ½ tsk bakpulver 200 g mandelmassa Fyllning och garnering 400 g jordgubbssylt 5 dl vispgrädde 10 maränger 2 liter färska jordgubbar citronmeliss eller mynta Tips! "More is more!" Toppa din tårta med vispad grädde, jordgubbar och krossade maränger. Ännu mer smak? Bryn smöret till kaksmeten! Supergott! Om du inte vill ha jordgubbssylt, jordgubbar och grädde så är det gott med vaniljkräm eller lemoncurd. Går bra att servera kakbottnarna enkla och lägga fyllningen endast på toppen. mandelbottnarna går utmärkt att baka 2 dagar innan servering. Lägg ihop dagen innan servering och garnera samma dag. Jag rekommenderar inte att baka tårtan i långpanna och sedan dela på mitten för att få två bottnar. Den kan bli svår att lyfta och kan gå sönder eftersom de två "halvorna" blir större i volym än två runda formar. Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa två runda bakformar med löstagbar kant på ca 23 cm i diameter. För att säkra att mandelbottnarna inte fastnar i formen kan du även klä botten med bakplåtspapper. Smält smöret i en vid kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop smeten väl. Den ska alltså inte vispas. Fördela smeten i formarna. Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Täck över kakorna efter 15 minuter om de börjar bli mer än gyllenbruna. Låt svalna helt i formen och ställ sedan svalt, gärna i kyl över natten, innan de läggs ihop som en tårta. Lägg ihop tårtan, garnera och servera! Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Helene Linsjö