[caption id="attachment_26169" align="alignnone" width="700"] Gör egen sockerlag med jordgubbar och mynta som du sedan blandar en drink på med mousserande vin. Sockerlagen med jordgubbar är som en jordgubbssirap. Jordgubbssirapen håller ca en månad i kylen, så gör gärna en stor sats när du ändå är igång.[/caption] RECEPT - SOMMARDRINK MED CITRON OCH MYNTA Jordgubbsdrink med mousserande vin Gör egen sockerlag med jordgubbar och mynta som du sedan blandar en drink på med mousserande vin. Sockerlagen med jordgubbar är som en jordgubbssirap. Jordgubbssirapen håller ca en månad i kylen, så gör gärna en stor sats när du ändå är igång. 2 glas 10 minuter Sockerlag 8 färska jordgubbar, ca 70 g 1 dl strösocker 1 dl vatten 1 kvist färsk mynta Till drinken is 2 dl mousserande vin, med eller utan alkohol Garnering jordgubbar färsk mynta Koka egen jordgubbssirap och gör en mousserande jordgubbsdrink Sockerlag: Ansa jordgubbarna och halvera och mosa dem. Lägg moset i en kastrull med socker, vatten och en kvist mynta. koka upp och låt sjuda 1 minut. Låt svalna. Sila sockerlagen, använd baksidan av en matsked och tryck verkligen ut allt från jordgubbarna genom silen. Ställ in lagen i kylen. Lägg is i 2 glas och häll på 2–3 msk jordgubbssockerlag per glas. Toppa med bubbel och garnera med några färska jordgubbar och mynta. RECEPT - DALGONA, KOREANSK KALL KAFFEDRINK Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Charlotte T Strömwall