[caption id="attachment_24781" align="alignnone" width="700"] Min citronsill med smak av chili är både lättlagad och enkel. Du kan styra hettan genom att hacka eller skiva chilin, ta med fröna eller ta bort fröna. Oavsett vad så är det en riktigt god sill.[/caption] Inlagd sill med citron och chili - enkelt recept Mycket smak av citron och lagom hetta av chili. Antal: 4 port Tid: 20 minuter 1 förp 5 minuterssill à 420 g 2 citroner, skal och saft ½ dl ättika, 24 % 2 dl strösocker 1 krm salt 3 dl vatten 5 torkade lagerblad 1 röd chili, typ spansk peppar Tips! Hacka chilin om du vill ha med chilibitar på sillen när du äter den, annars skiva den så den är lätt att ta bort. Då får du ändå hettan och smaken av chilin i sillagen, men inte det direkt heta eftersom du inte tuggar på chilin. Sillen går utmärkt att förbereda 1–2 dagar innan servering. Gör så här! Låt sillen rinna av och skär sedan i mindre bitar. Lägg citronen i ljummet vatten 5 minuter. Torka den ren och torr, strimla sedan det gula skalet med zestjärn eller potatisskalare. Undvik det vita på skalet, det smakar beskt. Pressa ner citronsaften i en kastrull utan kärnor och fruktkött. Låt citronsaften koka upp med ättika, socker, salt, vatten och lagerblad. Låt lagen kallna. Hacka eller skiva chilin. Låt fröna sitta kvar om du vill ha mycket hetta, annars ta bort. Varva den kalla lagen med sill, chili och citronskal i väl rengjord burk. Låt gärna stå ett dygn innan servering. Håller 5 dygn om sillen inte åkt in och ut för mycket från kyl till bord. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Helene Linsjö