[caption id="attachment_24787" align="alignnone" width="700"] Godaste löksillen gör man på rödlök och smaksätter med kryddpeppar. Prova! Det är supergott.[/caption] Inlagd löksill med rödlök och kryddpeppar Antal: 4 port Tid: 20 minuter 1 förp 5-minutersssill à 420 g 1 ½ msk hela vitpepparkorn 1 ½ msk hela kryddpepparkorn 5 lagerblad 2 rödlökar 2 dl hackad dill och gräslök 2 dl strösocker ½ tsk finkornigt salt Tips! Sillen håller ca 5 dagar i kyl om den inte åkt in och ut för många gånger ur kylen. Går utmärkt att förbereda 1-2 dagar innan servering. Gör så här! Låt sillen rinna av ordentligt och skär den sedan i mindre bitar. Mortla pepparkornen och krossa lagerbladen. Skala och finhacka rödlöken. Blanda lök, mortlad peppar och lagerblad med örter, socker och salt i en skål. Vänd sist ner sillbitarna. Lägg upp sillen i en väl rengjord burk och låt stå minst 1 dygn. Det bildas en vätska i burken och den ska vara kvar. Rör gärna runt några gånger under första dygnet. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Helene Linsjö