[caption id="attachment_22945" align="alignnone" width="700"] Inkokt päron som fått vackert röd färg av en rödbetslag. Tillsammans med den krämig lena mascarponekrämen och det knapriga kokossmulet sitter denna dessert som en smäck![/caption] Rödbetskokta päron med mascarponekräm och kokossmul Enkel, vacker och väldigt god dessert! Antal: 4 port Tid: 30 minuter 2 st rödbetor 8 dl vatten 2 dl strösocker 4 st päron Mascarponekräm 250 g mascarpone 1 dl florsocker ½ dl vispgrädde ½ tsk vaniljpulver Kokoskaksmul 50 g smör ½ dl strösocker 1 dl vetemjöl 2 dl kokosflingor Tips! Rödbetor kan ge både vacker lilaröd färg eller att det går mot den mörkröda färgskalan. Ett hallon eller två förstärker det rödrosa, men gör inte så mycket för smaken. Röbetslagen ger päronet en mild smak av rödbeta och det smakar fortfarande mycket päron. Rödbetsinkokta päron är ett bra alternativ till de som inte gillar rödvinsmaken, men vill åt den vackra röda färgen päronen får av rödbetorna. [caption id="attachment_22946" align="alignnone" width="700"] Rödbeta ger detta inkokta päron dess vackra röda färg. Släng inte den söta rödbetslagen. Spetsa den med lite sprit och servera som en liten likör. Utan sprit och servera som en saft går utmärkt det med. Eventuellt att den behöver späs med lite vatten då.[/caption] Gör så här! Skala rödbetorna och riv dem grovt. Lägg i en kastrull med vatten och socker och låt få ett uppkok. Skala päronen och lägg ner i rödbetslagen. Koka upp lagen med päronen i och låt sjuda nästan helt mjuka under lock i 10–15 minuter. beroende på storleken på päronen. Tiden gäller för normalstora päron. D.v.s varken små eller extremt stora. Ta upp päronen och sila lagen. Lägg ner päronen igen och låt svalna helt i lagen, gärna till dagen efter. Mascarponekräm: Vispa ihop mascarpone, florsocker, grädde och vaniljpulver i en skål. Låt stå i kyl fram till servering. Kaksmul: Smält smöret i en kastrull och rör ner resterande ingredienser. Smula ut allt på en bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen på 175° i ca 15 minuter. Rör runt då och då. Det ska bli fint gyllene. Servera päronen med mascarponekrämen och det goda kaksmulet. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö