[caption id="attachment_24303" align="alignnone" width="700"] Fetaost som är inbakad i smördeg tillsammans med lemoncurd eller pesto är ett snabbt och lättlagat tilltugg.[/caption] Inbakad fetaost med söt- salta smaker - perfekt tilltugg En supergod kombo! Salt och sött med härligt tugg från nötterna. Passar fint till ett fruktigt mousserande vin som drinktilltugg. Eller som en ostdessert med ett passande vitt- eller rött dessertvin till ca 4 personer. Antal: 12 bitar Tid: 30 minuter 1 st färdig pajdeg eller smördeg, ca 225 g 70 g macadamianötter eller mandel 1 dl lemoncurd 150 g salladsost/fetaost 1 st ägg till pensling ½ dl vita sesamfrön Tips! Vill du gå mer mot det salta hållet, så byt ut lemoncurden mot en pesto genovese eller olivtapenade. Då är det gott med ett fylligt rött vin till. Serverar du den som en ostdessert är det gott med någon frukt till. Vid servering som tilltugg tillsammans med mousserande som cava, prosecco eller champagne är det fräscht med finrivet citronskal ovanpå. Välj då ett mousserande, med eller utan alkohol, som är fruktigt med citrustoner. [caption id="attachment_24304" align="alignnone" width="700"] Fetaost som är inbakad i smördeg tillsammans med lemoncurd eller pesto är ett snabbt och lättlagat tilltugg.[/caption] Gör så här! Sätt ugnen på 200°. Rulla ut den färdiga paj- eller smördegen på en bakpappersklädd plåt. Nagga den med en gaffel. Hacka nötterna halvgrovt. Bre curden på pajdegen, smula över fetosten och strö över nötterna. Rulla ihop till en ganska tajt rulle och nyp ihop ändarna. Vispa upp ägget lätt och pensla rullen. Strö över sesamfrön. Baka i övre mitten av ugnen i 8–10 minuter. Ytan ska bli fint gyllene. Håll koll, alla ugnar fungerar olika. Låt stå 15–20 minuter innan du skär upp. Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Helene Linsjö