[caption id="attachment_19008" align="alignnone" width="700"] Ett smörrebröd med skivad julskinka och kål i olika former och texturer är ett perfekt sätt att ta hand om julmatsresterna på.[/caption] Det brukar bli en hel del mat kvar i kylskåpet efter juldagarna. Givetvis sparar vi den! Släng aldrig mat, såvida den inte blivit dålig och oätlig av någon anledning. Här är några tips på nya läckerheter att trolla fram av resterna! Gör pizza, gratäng, omelett, pytt i panna på överbliven julskinka. Eller bräck några skivor och ät med ett gott mos. En köttbullsmacka är aldrig fel. Eller gör en kraftig tomatsås med mycket hetta och smaker och låt köttbullarna gotta sig i det. Servera med ris eller pasta. Sillsallad på överbliven löksill och kokt potatis. Toppa med med brynt smör. Gott! Inte längre sugen på gravad lax? Den håller några dagar i kylen, annars stoppa i frysen och plocka fram senare. Halstra några tjockare skivor och servera med dillstuvad potatis. Även paj, laxpudding eller en pasta är bra alternativ att använda laxen på. Eller gör detta goda recept på tortilla, fast använd lax istället! Alla kålsorter blir en utmärkt grund i en paj. Eller gör grönkålschips av grönkålen och pickla eller koka rödkålen. Hållbarheten blir genast längre. Servera i form av smörrebröd. Perfekt mellandagsmums! Senap över? Inga problem, den håller läääänge. Gott är det att blanda 50/50 creme fraiche och en sötstark senap och ha på skinkmackan. Toppa gärna med grönkålschips! Överblivna pepparkakor kan du smula ner i en smuldegen till en äppelpaj eller baka en kaka på. Recept - seg mandel- och pepparkakskaka PUSS//Sandra P.S Det är inte det du äter mellan jul och nyår utan det du äter mellan nyår och jul som är viktigt.