[caption id="attachment_25315" align="alignnone" width="700"] Riktigt het och kryddstark kycklingrätt med samabl oelek. För dig som gillar het mat. Foto Christina Uhlin[/caption] Het och kryddstark kyckling med ris Antal: 4 portioner Tid: 1,5 h 600 g färska kycklinglårfilér ¾ tsk salt ½ tsk svartpeppar Olja till stekning Marinad: 1 dl japansk soja 2 dl sambal oelek 2 rödlök 1/2 dl honung Tillbehör 4 portioner ris salladslök vid servering om du vill OBS! Väldigt kryddig och stark kycklingrätt! Vill du ha det mildare minska på sambal oelek till 1 dl. Eventuellt byt ut hälften av chilipastan mot yoghurt. Putsa och torka kycklingen. Salta och peppra. Skala och klyfta löken. Blanda ihop soja, sambal oelek, lök och honung. Låt ligga minst 1 h i marinaden eller över natten för maximal smak. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Bryn kycklingen tills den fått färg på båda sidor, ca 5 min på varje sida. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen/marinaden. Tillaga övertäckt i mitten av varm ugn på 175° i 1h. Ta sedan av lock/folie och tillaga på 200° i ca 15 minuter. Ha uppsikt så kycklingen får färg, men inte bränns vid p.g.a honungen. Koka riset under tiden kycklingen är i ugnen sista tiden. Servera med ev skivad salladslök och yoghurt. Recept Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin