[caption id="attachment_23133" align="alignnone" width="700"] En lagom het kycklingpanna med tomatsås, chili, fetaost och oliver. Lättlagat och gott![/caption] Het kycklingpanna med oliver och fetaost En snabblagad vardagsrätt. Om den ska serveras till små barn så kanske du ska välja en något mildare tomatsås än arrabbiata som kan vara rejält kryddig. Antal: 6 portioner Tid: 45 minuter 6 st kycklingbröst salt och peppar 4 dl arrabbiata tomatsås (färdigsmaksatt kryddig tomatsås) 150 g fetaost 200 g oliver, avrunnen vikt ½ dl panko (japanskt ströbröd) vanligt ströbröd funkar om du ej får tag i panko Tillbehör pasta, ris eller rostade rotfrukter Tips! Enkel hemgjord tomatsås kan du göra genom att smaksätta krossade tomater med torkade kryddor och ev chili och vitlök. Jag brukar även ha en nypa socker och malen kanel i min tomatsås. Om jag gör långkok på min tomatsås använder jag hel kanelstång och även hackad lök som fått sautera länge. [caption id="attachment_23134" align="alignnone" width="700"] Välj de oliver du gillar bäst eller blanda både gröna och svarta, men använd gärna de oliver utan kärnor.[/caption] Gör så här! Bryn kycklingen på båda sidor och stek på medelvärme i ca 20 minuter i en varm stekpanna, som tål ugnsvärme med, med lite olja, salt och peppar. Häll på arrabbiatasåsen. Sen oliverna, smula över fetaosten och strö till sist över pankon. Sätt stekpannan i mitten av varm ugn på 150 ° och tillaga klart kycklingen och det andra blir genomvarmt, 15-20 minuter. Kolla gärna med en stektermometern så att kycklingen är genomstekt. Servera direkt med potatis, rostade rotfrukter eller bara en bit bröd och ost. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö