[caption id="attachment_24888" align="alignnone" width="700"] Hemlagat är godast. Även så ketchup. Denna hemgjorda katchup är lite kryddig och inte så söt. God till grillat, men även till en korv med bröd givetvis.[/caption] Hemgjord ketchup En lite kryddig och inte så söt ketchup. Vill du ha den sötare, smaka av med mer socker eller honung. En halv färsk chili kan tillsättas under tillagningen för ännu mer sting. Mängd: 5 dl (ungefär) Tid: 1 timme 600 g färska tomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1–2 msk olja ½ dl tomatpuré ½ tsk malen kryddpeppar ½ tsk grovmalen svartpeppar ¾ msk rökt paprikapulver 1 msk salt ½ dl strösocker 2 kanelstänger ½ dl vitvinsvinäger Tips! Håller länge i kyl. Åker flaskan in och ut många gånger förkortas hållbarheten. Ta då hellre ut lite åt gången. Överkurs: Skålla tomaterna och dra av skalet innan de fräses i pannan. Och om du vill ha en helt slät ketchup kan du passera den, men det tycker jag personligen är lite synd. Sterilisera din flaska genom att ha den i varm ugn på 125° i 20 minuter. Gör så här! Ta bort det gröna på tomaterna och skär resten i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs tomater och lök i en panna med olja, tomatpuré, kryddor och vinäger under omrörning i ca 10 minuter. Låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 30 minuter. Titta till och rör runt då och då. Ta bort kanelstängerna och mixa ketchupen slät med stavmixer. Häll upp ketchupen på väl rengjord flaska. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin