[caption id="attachment_24498" align="alignnone" width="700"] En hemgjord nutella, d.v.s en kräm på rostade hasselnötter och choklad är sååå mycket godare än den som finns färdig i butik.[/caption] Choklad- och hasselnötskräm - hemgjord Nutella Mängd: ca 3 dl Tid: 30 minuter 5 dl hasselnötter, ca 300 g 2 msk rapsolja 250 g mörk choklad 1 dl florsocker Tips! Choklad- och hasselnötskrämen är väldigt god som den är på en rostad macka eller scones. Funkar även utmärkt som fyllning i tårtor och bakverk, exempelvis rulltårta. Eller servera din hemgjorda choklad- och hasselnötskräm till pannkakor. [caption id="attachment_24499" align="alignnone" width="700"] Servera din hemgjorda "nutella" till scones eller pannkakor eller använd den som fyllning i en tårta eller rulltårta.[/caption] Gör så här! Rosta hasselnötterna i 200° i ca 15 minuter. Ta ut och gnugga av skalet i en kökshandduk eller skaka dem i en burk med lock. Kör de skalade hasselnötterna fint smuliga i en matberedare med kniv. Tillsätt oljan och kör smulet till en ljusbrun smörig massa. Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad eller i mikro. Blanda ner chokladen och florsockret i nötmassan och kör i matberedaren ytterligare 1–2 minuter. Förvara svalt, ej i kyl, i väl rengjord burk, gärna av glas. Håller ca 1 vecka, men den är så god så den tar slut innan dess... Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin