Grön rulle med kallrökt lax, färskost och pepparrot Går bra att göra dagen innan och skära strax före servering! Antal: 20 bitar, 5 pannkakor Tid: 40 minuter Pannkaka 25 g smör 2 ägg 1 ½ dl vetemjöl 3 dl mjölk ½ dl finhackad dill, ca 30 g 1 krm salt Fyllning 10 cm purjolök 1–2 msk fint riven pepparrot, ca 5 cm 300 g naturell färskost salt och peppar 200 g skivad kallrökt lax Garnering laxrom finriven pepparrot dill Tips! Gillar du inte kallrökt lax går det bra med varmrökt lax med eller skippa laxen och kör på något kallskuret som salami eller skinka. Eller bara färskost och ruccola. också gott! Gör så här! Smält smöret. Ställ åt sidan. Rör ihop ägg och mjöl. Mixa hälften av mjölken med dillen tills den är grön, och rör ner i smeten. Tillsätt sedan resterande mjölkblandning och det smälta smöret. Rör tills alla klumpar är borta. En stavmixer är bra här. Grädda pannkakorna i en stekpanna på ca 20 cm i diameter. Låt sedan svalna innan du fyller och rullar ihop. Finhacka och skölj purjolöken. Rör ihop med pepparroten, färskost och smaka av med salt och peppar. Rör runt och ”mjuka” upp smeten innan du brer på ett tunt lager på pannkakorna. Lägg sedan på laxen och rulla ihop. Förvara i kyl. Kan göras 2 dagar före servering. Skär i bitar strax före servering. Garnera gärna med mer rom, pepparrot och dill. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Sophie Håkansson