[caption id="attachment_25909" align="alignnone" width="700"] Räkor, vitlök, ost och chili är en oslagbar kombination![/caption] Gratinerad macka med räkor och parmesan Världens godaste varma macka gör du med räkor som blandats med smält smör, chili, vitlök och ströbröd. Gratinera och toppa med fint riven parmesan. ½ tsk torkade chiliflakes funkar med om du ej har färsk chili. Toast med avokado och limemarinerade räkor - recept 2 portioner 30 minuter 250 g skalade räkor 1 st vitlöksklyfta 0,5 st färsk röd chilifrukt, typ spansk peppar 2 msk smör 2 tsk ströbröd, ev glutenfritt 2 krm salt 2 krm svartpeppar 2 skivor surdegsbröd, ev glutenfritt 2 msk hackad persilja 30 g fint riven parmesanost, ca 0,5 dl Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Se till att räkorna är rengjorda från skal och annat. Skala och riv vitlöken, finhacka chilin. Smält smöret i en kastrull, lägg i vitlök och chili och låt ligga däri ca 2 minuter på lägsta värmen. Dra av från värmen. Rör i räkor, ströbröd samt salt och peppar. Lägg räkröran på brödskivorna. Gratinera i ugnen till fin färg, 5–7 minuter. Strö över persilja och parmesan, servera direkt. Parmesangratinerade räkor - recept Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin