[caption id="attachment_24283" align="alignnone" width="700"] Krämig gräddfilspannacotta med vanilj och clementin som syltats med socker och julkryddor.[/caption] Gräddfilspannacotta med vanilj och syltad clementin med julsmaker En lagom söt pannacotta där gräddfilen ger en fin lätt syrlighet. Antal: 6 st Tid: 40 minuter Gräddfilspannacotta 2 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 11/2 dl strösocker 1 st vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver 3 dl gräddfil Syltad clementin 4 st clementiner eller satsumas 2 dl strösocker ½ dl vatten 4 st kanelstänger 5 st kryddnejlikor Tips! Det går även bra att använda en stor form/serveringsskål med en diameter på ca 25 cm och servera desserten family style. Men tänk på att det tar lite längre tid för pannacottan att stelna då. [caption id="attachment_24284" align="alignnone" width="700"] Färsk clementin som syltats med socker och juliga kryddor som kanel och kryddnejlika.[/caption] Gör så här! Syltad clementin: Skär av skalet och skär ut fruktköttet, ta med så lite vita hinnor som möjligt. Lägg i en kastrull ihop med socker, vatten och kryddor. Låt sjuda ihop tills vätskan börjar försvinna och det ser lite tjockt ut, ca 20 minuter. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och tillsätt sockret. Dela och skrapa ur vaniljstången och tillsätt. Låt blandningen få ett uppkok och låt sedan sjuda 2–3 minuter. Dra av från värmen och låt gelatinbladen smälta ner i blandningen. Låt svalna och rör i gräddfilen. Försök röra så att gräddfilen löses upp ordentligt. Sila i finmaskig sil och häll upp i 6 glas. Ca 1 dl/glas. Låt stå i kyl minst 1 timme. Ta ut pannacottan en stund innan servering. Servera gärna den syltade clementinen ljummen till. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin [caption id="attachment_24285" align="alignnone" width="700"] Min gräddfilspannacotta med vanilj och clementin kan du servera både i glas som på bilden eller i en större form och servera desserten family style.[/caption]