[caption id="attachment_22618" align="alignnone" width="700"] Snabblagad och enkel pannacotta på gräddfil med limemarinerade jordgubbar. Om du vill kan du även smaksätta självaste pannacottan med vit choklad, finrivet limeskal eller vanilj.[/caption] Gräddfilspannacotta med limemarinerade jordgubbar Antal: 4 port 1 st gelatinblad 1 dl vispgrädde 2 dl gräddfil 1 dl strösocker Limemarinerade jordgubbar 1/2 liter jordgubbar 1–2 limes, tvättade, ev socker Tips! Smält ner 50 g vit choklad i pannacottasmeten. Om mer limesmak, rör ner finrivet skal av en lime. Eller varför inte 1/2 tsk vaniljpulver i smeten? Supergott! Och en gnutta nymalen svartpeppar i de limemarinerade jordgubbarna ger en härlig kryddighet. Gör så här! Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädden, dra av från värmen, rör ner socker och gelatinbladet och till sist gräddfil. Rör till en slät kräm. Häll upp smeten i fyra portionsglas som rymmer ca 1 1/2 dl och ställ i kyl minst 1 timme. Riv limeskalet. Noppa och dela jordgubbarna. Vänd ihop och tillsätt eventuellt lite socker. Ställ åt sidan att dra ca 30 minuter. Vid servering, toppa pannacottan med de limemarinerade jordgubbarna. [caption id="attachment_22620" align="alignnone" width="700"] Gräddfilspannacotta är en lätt och fräsch dessert. De limemarinerade jordgubbarna passar fint till. Vill du krydda jordgubbarna ännu mera, prova att ta i lite nymalen svartpeppar. Supergott![/caption] Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin