[caption id="attachment_19928" align="alignnone" width="655"] Vegetariska bullar på potatis och vita bönor med en sötsyrlig tranbärschutney. Så goda att man äter dom även när det inte är jul![/caption] Potatis- och bönbullar med tranbärschutney Redaktionens favorit! Dessa ska lagas även efter jul! Antal: 16 stycken Tid: 45 minuter 1 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 ägg 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 burk kokta vita bönor, 250 g nettovikt 2 kokta potatisar, 200 g 1 tsk salt ¾ tsk nymalen svartpeppar ½ dl hackad persilja Tranbärschutney 1 gul lök 1 chilifrukt 1 pkt frysta tranbär, 250 g 1 dl strösocker Övrigt ½ dl ströbröd ca 100 g grönkål som steks i olja några minuter Tips! Tycker du att chutneyn är för söt så rör ner några droppar vitvinsvinäger och den går bra att göra några dagar innan servering och håller länge i kyl. Bullarna kan du förbereda 1-2 dagar innan servering och förvara i kyl. Värm i ugn på 150° i ca 15 minuter vid servering. Gör så här! Chutney: Skala och hacka löken. Hacka chilin. Fräs mjukt i lite olja i en kastrull. Tillsätt tranbär och socker och låt sjuda ihop 20–25 minuter på låg värme utan lock, under omrörning. Lägg ströbröd i blöt med ägg och mjölk. Skala och finhacka lök och vitlök, stek mjuka och låt svalna. Mosa eller mixa bönorna. Riv den kokta potatisen och blanda ihop med ströbrödet och löken, salt och peppar. Forma bullar med fuktiga händer. Rulla i ströbröd och stek gyllene i en stekpanna på medelhög värme i olja. Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin