[caption id="attachment_18521" align="alignnone" width="700"] Toscakaka! Finns det något enklare och godare![/caption] Vit brownie med citrontosca Maffig kaka med sötsyrlig tosca! Rågmjölet ger kakan en något mörkare färg och fin karaktär. Den vita chokladen ger fin saftighet. 16 bitar 1 timme 3 ägg 3 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver 200 g vit choklad 3 dl rågmjöl, ej grovt 2 tsk bakpulver 2 dl tjock yoghurt, t.ex turkisk 100 g smör citrontosca 100 g smör 1 ½ dl ljus sirap ½ dl vispgrädde 2 dl strösocker 3 dl blandade nötter: jordnötter, mandel, kokos 3 st citroner, finrivet skal Hacka och smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Vänd ner chokladen i äggvispet. Blanda mjöl, vaniljpulver och bakpulver och vänd ner. Bryn smöret i en kastrull tills gyllenbrunt och luktar nötigt. Rör ner yoghurten däri och blanda det sen med mjöl/äggblandningen. Baka i mitten av varm ugn på 200° i 15 minuter i en bakpapperklädd rektangulär form ca 25 x 35 cm. Hacka nötterna grovt. Blanda resterande ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning och låt sjuda 5 minuter. Rör ner nötterna och häll smeten över kakan. Grädda i ca 10 minuter till. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Puss Bild: sandras mobil Recept: Sandra Palmqvist