[caption id="attachment_16598" align="alignnone" width="566"] Mamma Maggis kaloribomb![/caption] Fina recept ska ju ha namn efter fina personer! Jag har en tendens att namnge mina recept (oftast bakat) efter personer som betyder mycket för mig. Så här får ni två recept på två goda kakor som jag namngivit efter mina föräldrar Margareta och Göte.Båda kakor har samma tillvägagångssätt, men lite olika ingredienser. Från början kom receptet från min mamma, som i sin tur fått det av någon annan. Sen har det blivit modifierat längs med vägen. Maggies kaloribomb 100 g sötmandel, behöver ej vara skållad ca 100 g Bragokex eller Mariekex saft + finrivet skal av en medelstor apelsin 2,5 dl strösocker 200 g smör 2 ägg Topping ca 200 g mjölkchoklad eller mörk choklad till att doppa kakorna i 1-2 st Mars- eller Snickerschoklad Kör mandel och kex i en matberedare tills smuligt. Lägg i en bunke med sockret. Smält smöret och rör ner. Rör sist i äggen och apelsinsaft + finrivet skal (cest). Fördela i ca 10-12 bakformar. Gärna av aluminium (för att de är lättare att ta av om du inte vill servera kakorna i bakformarna) ,ca 5 cm i diameter. Baka kakorna i mitten av varm ugn på ca 200 grader i ca 10 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika. Smält chokladen under tiden kakorna svalnar. Smeta på eller doppa kakorna i chokladen. Toppa gärna med en bit Mars eller Snickers! Götes Nöt 100 g hasselnötter ca 100 g Bragokex eller Mariekex 2,5 dl strösocker 200 g smör 2 ägg Topping ca 1 dl fast aprikosmarmelad ca 200 g vit choklad ca 15 st hela hasselnötter Kör hasselnötterna och kexen i en matberedare tills smuligt. Lägg i en bunke med sockret. Smält smöret och rör ner. Rör sist i äggen. Fördela i ca 10-12 bakformar. Gärna av aluminium (för att de är lättare att ta av än pappersformar, om du inte vill servera kakorna i bakformarna) ,ca 5 cm i diameter. Baka kakorna i mitten av varm ugn på ca 200 grader i ca 10 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika. När kakan svalnat, smeta på aprikosmarmeladen och sätt kakorna i frysen ca 10-15 minuter. Smält chokladen medans kakorna "fryser till". Chokladen fastnar lite lättare på den kladdiga aprikosmarmeladen när den är riktigt kall. Toppa gärna med en, två hasselnötter efter chokladdoppet! Kakorna håller länge kyl! Och ännu längre i frysen. Låt gärna stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering! TIPS! Har du torkade aprikoser hemma? Koka upp ca 10-12 stycken med knappt 1 dl vatten och 1/2 tsk vaniljpulver. Låt småsjuda ca 5 minuter och mixa slätt när svalnat. Bra alternativ om du ej har aprikosmarmelad och nästan lite godare faktiskt. Recept: Sandra Palmqvist