[caption id="attachment_24815" align="alignnone" width="700"] Godaste potatissalladen, jag lovar! fräsch, saftig och full av smak från senapsvinägretten. Perfekt till hemesterns alla grillkvällar. Passar till både kött, fisk och fågel och är utmärkt även som ensamrätt eller med grillade grönsaker som majs, aubergine och tomater.[/caption] Godaste potatissalladen med senapsvinägrett Fransk potatissallad som är mycket god, fräsch och extra smarrig till grillat med mycket BBQ-smak! Antal: 4 port Tid: 45 minuter 600 g små potatisar 2 rödlökar 150 g små kapris, nettovikt 40 g färsk dill 65 g rucola Vinägrett 1 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3 msk rapsolja 1 tsk dijonsenap 1 tsk honung ½ tsk salt ½ tsk grovmalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta, riven Tips! Om inte potatissalladen ska serveras direkt, så vänta med att vända ner rucolan till servering. Gör så här! Tvätta potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen svalna och lägg i en skål. Potatisen ska inte kylas ner utan låt den ånga av och stå lite. Vinägretten ska hällas över potatisen när den fortfarande lite ljummen. Skala och skiva rödlöken, häll av kaprisen, hacka dillen, skölj rucolan. Vinägrett: Vispa ihop eller skaka vinägretten i en burk med lock. Häll vinägretten över den ljumna potatisen, tillsätt lök och allt grönt och blanda väl. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin