PAJ MED GRÖNKÅL, ÄPPLE OCH SALLADSOST - RECEPT [caption id="attachment_25369" align="alignnone" width="700"] Detta är den godaste pastan med grönkål och lax! grönkålen är krämigt stuvad och går väl ihop med den kallrökta laxen. På toppen hackade mandlar. gott nu och även perfekt maträtt om du har julmatsrester över efter jul.[/caption] Spaghetti med stuvad grönkål, rökt lax och rostade mandlar Antal: 4 portioner Tid: 20 minuter 200 g färsk grönkål 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olja till stekning 200 g naturell färskost ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 100 g sötmandel 4 portioner spaghetti 300 g kallrökt lax GRÖNKÅLSCHIPS - SÅ HÄR GÖR DU! Så här gör du den godaste pastan med grönkål och lax! Ansa och skär grönkålen i mindre bitar. Ta bort de grövsta bitarna av grönkålsstammen. Skala och skiva löken, skala och riv vitlöken. Fräs mjukt i en panna med matfett. När det börjar bli mjukt, tillsätt färskosten, salt och peppar. Smaka av. Rosta mandeln i ugnen på 200° i 10 minuter eller torrhosta i en het och torr stekpanna några minuter. Hacka grovt. Koka spaghettin, strimla laxen om kallrökt, om varmrökt bryt ner den i mindre bitar. Servera med den nykokta spaghettin och de rostade mandlarna. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin