Vit chokladkräm med äppelmos och kavringssmulor 6 port 2 dl vispgrädde 200 g naturell färskost eller 2 dl creme fraiche 200 g vit choklad ½ tsk vaniljpulver Äppelmos 2 äpplen ca ½ dl ljust muscovadosocker lite vatten Kavringssmulor 2 skivor kavring 25 g smör ca ½ tsk kardemumma ca ½ tsk kanel Ljus sirap Hacka chokladen fint. Värm på grädde och färskost. Dra av från värmen och rör ner choklad och vaniljpulver. Rör tills helt smält. Låt svalna och häll upp i glas/koppar. Ställ i kyl. Skär ner äpplena i mindre bitar. Koka ihop till mosig konsistens i en gryta med lite vatten och sockret. Mixa kavringen till smulor. Lägg i en ugnsfast form. Hyvla över smöret och ringla över lite sirap och strössla över kanel och kardemumma. Kör in det i varm ugn på 150°. Börja med 15 minuter. Ta ut, rör runt och smaka av. Kanske du vill ha mer sirap? Mer kanel eller kardemumma? Fortsätt så tills du är nöjd med sötman och kryddningen. Efter ca 40 minuter är de klara. Ta ut och låt svalna och torka. Tänk på att alla ugnar fungerar olika, så ha uppsikt. Ta ut krämen ca 30 minuter innan servering. Värm gärna äppelmoset lite. Lägg på smulorna. Och garnera även med granatäppelkärnor om du så vill. Allting går bra att förbereda upp till 3 dagar innan. Förvara glasen med krämen i kyl. Äppelmoset likaså. Kavringsmulorna kan du förvara i rumstemperatur. PUSS//Sandra Recept: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin