[caption id="attachment_24999" align="alignnone" width="700"] Godaste mackan med tonfiskröra![/caption] Grov tonfiskmacka med rödkålssallad Macka på grovt bröd med en god tonfiskröra serverat ihop med en rödkålssallad är perfekt måltid som mättar när man inte orkar stå vid spisen och laga mat. Antal: 4 port Tid: 20 minuter 8 skivor grovt bröd, t ex danskt rågbröd Tonfiskröra 1 burk tonfisk i vatten 1 liten rödlök 20 g dill 1/2 dl små kapris 1/2–3/4 dl tjock naturell yoghurt 3/4 dl majonnäs 1–2 krm svartpeppar 1–2 krm salt Rödkålssallad 300 g rödkål 2 msk olivolja 1/2 citronsaft 1/2 msk flingsalt 1/2 tsk svartpeppar, grovmalen Tips! Går bra att göra röran på endast yoghurt för lägre fetthalt. Tonfiskröran håller 3–5 dagar i kyl om den ej lagts i brödet. Rödkålssalladen håller 3–5 dagar i kyl. Om du ska ta med mackan på picknick så lägg ihop mackorna kvällen innan. Riktigt grovt bröd suger inte åt sig lika mycket som vitt bröd och det är ingen risk att brödet blir svampigt. [caption id="attachment_25000" align="alignnone" width="700"] Smaka av rejält med både salt och peppar, tänk på att kaprisen är salt bara.[/caption] Gör så här! Tonfiskröra: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka rödlöken, hacka dillen, låt kaprisen rinna av. Lägg i en skål och rör ihop med yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Fördela tonfiskröran på hälften av brödskivorna och lägg sedan de andra skivorna ovanpå, tryck till. Halvera mackorna eller behåll dem hela. Rödkålssallad: Strimla rödkålen fint och massera in olja, citronsaft, salt och peppar. Servera mackorna med den goda kålsalladen. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin