Krabbkakor med mango- och gurksallad Som en lättare lunch, förrätt eller en del av en plockbuffé. Blir 12 st krabbkakor med en diameter på ca 5 cm. 4 portioner 40 minuter 2 burk krabbkött, 120 g netto/burk 200 g färsk lax eller fryst och tinad 1 vitlöksklyfta 5 cm purjolök 1 ägg några droppar tabasco 1 krm salt 1 krm peppar 1 ½ dl panko Mango- och gurksallad 250 g tärnad mango från frysen, tinad 1 gurka ½-1 röd chili, av sorten spansk peppar 1-2 msk fisksås Tillbehör Salladsblad t.ex romansallad, färsk koriander, cashewnötter, limes Låt krabbköttet rinna av och krama gärna ur vätskan ordentligt. Strimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlöken. Skär ner laxen i mindre bitar. Kör den i en matberedare med kniv tillsammans med salt, peppar, vitlök, ägget och tabascon. Lägg ner krabbköttet och purjolöken. Kör några snabba pulstag med matberedaren. Ställ smeten kallt 15 minuter. Gör salladen under tiden. Strimla gurkan med hjälp av en osthyvel, mandolin eller potatisskalare. Finhacka chilin. Blanda ihop med mangon. Smaka av med fisksås. Låt salladen stå i rumstemperatur tills serveringsdags Klicka ut och forma 12 stycken kakor och vänd i pankon. Stek direkt i olja. Cirka 4 minuter på varje sida tills gyllende och genomstekta. Servera direkt med gurk- mangosallad och salladsblad. Recept: Sandra Palmqvist Bild: Sandra Palmqvist (mobil)