[caption id="attachment_22171" align="alignnone" width="640"] Hemgjord räksallad till den grillade korven är ett måste! Testa även att göra egen ketchup. Här med paprika och tomat. En gurksallad med asiatiska smaker är extra gott till kycklingkorv och den karamelliserade chililöken är utmärkt till lamm- eller viltkorv![/caption] Hemgjord räksallad [caption id="attachment_22166" align="alignnone" width="640"] Handskalade räkor är absolut godast, men givetvis går det bra med färdigskalade från frysen med.[/caption] Räksallad Klassisk topping från korvmojjen, men hemlagat är godast och handskalade räkor lyfter verkligen denna räksallad. Mängd: 2 dl Tid: 20 minuter ½ rödlök 150 g skalade räkor, ca 300 räkor med skal 1 dl majonnäs 2 msk hackad dill 2-3 droppar citronsaft salt, peppar Tips! Godast är ju handskalade räkor, men orkar du inte det så finns det räkor i lake som kallas för lyxräkor. De är bra. Något dyrare, men inte så svullna och konstiga som många räkor i lake kan vara. Gör så här! Hacka löken fint. Rör ihop med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Asiatisk gurksallad [caption id="attachment_22168" align="alignnone" width="640"] Gurka är tacksamt med asiatiska smaker och toppar korven galant![/caption] Gurksallad med asiatiska smaker Mängd: 3 dl Tid: 15 min 1 gurka 3 msk sesamolja 1 msk fisksås ½ dl vita sesamfrön ½ dl hackad färsk koriander svartpeppar Tips! Fisksås är en bra smaksättare till det mesta. Några droppar i grytor, soppor och såser ger extra umami och fin sälta. Gör så här! Tärna gurkan och blanda upp med resterande ingredienser. Smaka av med nymalen svartpeppar. sältan får du från fisksåsen. Karamelliserad chililök [caption id="attachment_22167" align="alignnone" width="640"] Söt och lite het lök som är riktigt gott på den grillade korven![/caption] Lök med sting Lite sött och lite hett. Perfekt till milda korvar! Mängd: 3 dl Tid: 30 minuter 4 gul lök 1 röd chili, t.ex spansk peppar ½ dl vatten ¾ dl strösocker 2 msk ättika, 12% salt, peppar 2 msk rapsolja Gör så här! Skala och skiva löken, ansa och skiva chilin tunt. Behåll gärna kärnorna för extra sting. Lägg löken i en kastrull med resterande ingredienser och koka ihop. När vätskan kokat ihop med löken, tillsätt oljan och fräs på tills löken blir riktigt mjuk och fint gyllenbrun. Under omrörning. Smaka av med lite salt och peppar. [caption id="attachment_22163" align="alignnone" width="640"] Hemgjord ketchup är inte så svårt och det behöver inte alls vara på tomater.[/caption] Ketchup på tomat och paprika Mängd: 3 dl Tid: 40 minuter 2-3 röda paprikor, ca 400 g 100 g soltorkade tomater, avrunna 1 rödlök 1-2 msk rapsolja ½ dl strösocker ½ dl vinäger ½ dl vatten salt, peppar Tips! Soltorkade tomater en bra smak för en hemgjord ketchup! Och vill du göra det ännu lättare för dig, så finns det rostade paprikor färdigt på burk. Något dyra, men ibland värt det. Eller så gör på färska svenska tomater. 1. Rosta paprikorna naturella (utan olja) på 250° i 15 minuter. Lägg i en påse. Fukten som bildas i påsen gör att det blir lättare att skarpa av skalet. Och skala/skrapa sen av skalet. 2. Skala och finhacka löken, fräs i olja, tillsätt tomaterna och paprikan och låt fräsa några minuter. 3. Tillsätt vätskan och låt sjuda 5-10 minuter, mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar. var försiktig när du mixar, så det inte skvätter varm vätska på dig. Recept och bild: Sandra Palmqvist