Ta 500 g kycklingfärs blanda upp med 1 ägg, ca 1 dl standardmjölk, ca ½ dl polenta (hade inget ströbröd..), diverse torkade kryddor, såsom timjan, chili och givetvis salt och peppar. Orkade inte hacka lök, så drog ner rostad lök. Ca 1/2-1 dl. Rostad lök sätter snabbt smak på färsrätter. Sätt igång ugnen på 175°, olja en ugnsform och rulla ca 16 köttbullar och lägg i formen. In med formen i varm ugn på 12 minuter. Under tiden riv 1 dl parmesan. Efter 12 minuter ta ut formen, och häll över färdig tomatsås. T.ex Arrabbiata tomatsås och strö över osten. In i ugnen igen på ca 5-8 minuter med grillefffekt de sista 2-3 minuterna. Ät med pasta till och hackad, pepprig ruccola. Mums! Så varför är detta så bra? Ägg, mjölk och polentan gör köttbullarna saftiga. Använd ströbröd eller panko om du hellre vill det istället för polenta. Polentan är ett bra alternativ för glutenfria köttbullar. Det bästa med detta recept är att du gör det i ugnen, och alla safter stannar kvar i formen och blandas upp med tomatsåsen! Ett riktigt bra husmorstips! Funkar givetvis på blandfärs med. Fint riven morot, eller palsternacka gör också dina köttbullar extra saftiga. Rostad lök är ett enkelt och snabbt sätt att sätta smak. Om allergisk mot gluten så läs innehållsförteckningen. Slipper fettstänk eftersom du tillagar köttbullarna i ugnen. Eftersom ugnsformen redan är varm när tomatsåsen hälls på, så behövs det inte många minuter i ugnen för att såsen ska bli genomvarm. Annars bara kör några minuter till i ugnen om ej varmt. PUSS//Sandra