[caption id="attachment_24850" align="alignnone" width="700"] Härlig sommarfika blir det med denna goda och glutenfria smulpaj med hallon och blåbär. Servera med vaniljglass och eftermiddagsfikan är räddad.[/caption] Glutenfri drottningsmulpaj - smulpaj med hallon och blåbär Smuldegen är gjord med majsmjöl, så pajen blir glutenfri! Antal: 6 port Tid: 40 minuter 125 g smör 3 dl majsmjöl 2 dl strösocker 250 g frysta "drottningbär", dvs lika delar av hallon och blåbär 3/4 dl potatismjöl Tillbehör vaniljglass Tips! Jag har ganska mycket potatismjöl i de frysta bären. Bären släpper mycket vätska och smuldegen på majsmjöl suger inte upp vätska på samma sätt som en "vanlig" smuldeg. Om du vill, servera med mer hallon och blåbär. Givetvis går det bra med färska blåbär och hallon när det är säsong. Minska då på potatismjölet till 2-2 1/2 msk. [caption id="attachment_24851" align="alignnone" width="700"] Tänk på att smuldeg på majsmjöl inte suger åt sig vätska på samma sätt som en vanlig smuldeg, så när du använder frysta bär snåla inte med potatismjölet.[/caption] Gör så här! Smält smöret och rör ner majsmjöl och socker. Låt stå och svälla 20 minuter. Sätt ugnen på 175°. Lägg de frysta bären i en ugnsfast form, ca 15x20 cm, eller i rund form som mäter ca 25 cm i diameter. Rör ner potatismjölet och blanda runt. Fördela smuldegen ovanpå bären och baka i ugnen i 25 minuter. Servera med vaniljglass. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin