[caption id="attachment_26339" align="alignnone" width="1960"] Glutenfri och saftig mandelkaka med äpple, kanel och kardemumma. Lättbakad och går ganska snabbt att baka.[/caption] RECEPT: GLUTENFRI ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA Glutenfri mandelkaka med äpple 6- 8 bitar 45 minuter 125 g smör 2 ägg 1 ½ dl strösocker 3 dl mandelmjöl, packa ej mandelmjölet när du mäter upp 1 ½ tsk bakpulver 100 g mandelmassa 200 g äpplen, ca 2 st 1/2 msk malen kanel 1/2 msk malen kardemumma 1/2 msk potatismjöl 2-3 msk pärlsocker Tips! Går givetvis bra att tärna äpplena med och strö över kaksmeten innan gräddning. Så här gör du glutenfri mandelkaka med äpple Denna kaka går väldigt snabbt att röra ihop så sätt igång ugnen direkt på 175°. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant. Eller knyckla ihop ett bakpapper och lägg i en ugnsfast rund form på ca 25 cm i diameter. Då kan du enkelt lyfta upp kakan ur formen när den svalnat. Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser 8inte pärlsockret), rör ihop smeten väl. Den ska alltså inte vispas. Skala, om du vill, dina tvättade äpplen och skär i klyftor, ca 3-4 mm tjocka. Häll smeten i formen, lägg äppleklyftorna ovanpå och strö över pärlsockret. Baka i mitten av ugnen i 35–40 minuter. OBS! kakan kan bli mörk snabbt, lite beroende på just din ugn, täck över den i så fall. Låt svalna och servera gärna med vispad och kall grädde. RECEPT: KRYDDIG SMULPAJ MED ÄPPLE Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin