[caption id="attachment_22872" align="alignnone" width="700"] Väldigt enkel och god kaka med vit choklad, mandelmjöl och björnbär. Nästan som en kladdkaka och dessutom glutenfri![/caption] Glutenfri kladdkaka med mandel och björnbär En av mina favoriter! Denna vita kladdkaka är inte bara härligt smarrig utan även glutenfri! Servera gärna med mer björnbär. En mustig kaka som passar utmärkt till fester då den bara blir bättre av att stå 1–2 dagar före servering! Antal: 12-14 bitar 250 g smör 250 g vit choklad 2 ½ dl florsocker 125 g mandelmjöl, ca 3 dl 50 g mandelsplitter eller hacka själv 3 ägg 125 g färska björnbär eller frysta och tinade björnbär Tips! Om du använder frysta bär, så tina bären långsamt i kylen på hushållspapper. Gillar du inte björnbär, prova med hallon, blåbär eller något annat bär. Gör så här! Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner i smöret. När chokladen smält, rör ner florsockret för hand med en visp. Smeten kan se skuren ut men går ihop när mandelmjölet och äggen är tillsatta. Vänd ner mandelmjöl, mandel och ägg. Blanda väl. Häll upp smeten i en rektangulär form med bakplåtspapper, ca 20x25 cm i storlek. Lägg björnbären ovanpå smeten. Baka i mitten av ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten när den tas ut ur ugnen så att den blir härligt krämig när den svalnat. När kakan svalnat, låt den vara kvar i formen och ställ gärna i kylskåp över natten. Servera rumstempererad. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin