[caption id="attachment_25274" align="alignnone" width="1960"] Både friska och söta är dessa muffins med lemoncurd och vallmofrön.[/caption] Lemoncurd-muffins med vallmofrön Syrlig, men ändå söt och härligt saftig! 12 st 30 minuter 3 ägg 2 dl strösocker 125 g smör, mjukt och rumstempererat 1 dl standardmjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 1 citron, finrivet skal 2 msk vallmofrön Fyllning 12 msk lemoncurd Garnering ev lemoncurd och vallmofrön till toppen Dessutom behövs 12 stadiga muffinsformar muffinsplåt Tips! Många muffinsformar är ostadiga. Använd stadiga formar och sätt gärna formarna i en muffinsplåt när bakas. VANILJMUFFINS MED OREOKEX - RECEPT Gör så här! Sätt ugnen på 200° varmluft. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör klickvis, fortsätt vispa och tillsätt sedan mjölk under fortsatt vispning. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Sikta ner det i smeten och rör till en jämn smet. Tillsätt finrivet citronskal och vallmofrön. Klicka ut/spritsa hälften av smeten i 12 formar. Klicka i lemoncurd och fyll på med resterande smet. Grädda i mitten av ugnen 10–12 minuter. Håll uppsikt! Alla ugnar fungerar olika. Muffinsen ska bli gyllene, ha rest sig och inte sjunka ihop. Pudra gärna över florsocker vid servering. Garnera eventuellt med lite mer lemoncurd och strö över lite vallmofrön. CHOKLADMUFFINS MED NUTELLA - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin