[caption id="attachment_22646" align="alignnone" width="700"] Dessa fyllda tomater i ugn är med quornfärs, kryddig tomatsås och lagrad ost. Du kan byta färs om du vill och även använda en annan sorts ost.[/caption] Fyllda bifftomater Antal: 6 st Tid: 40 minuter 6 st bifftomater Fyllning 1 st gul lök olja till steking 150 g fryst quornfärs 2 dl färdig tomatsås arrabbiata 1 dl riven vällagrad ost Tillbehör sallad eller ris Tips! Arrabbiatasås är en färdig, kryddig tomatsås och finns i olika varianter hos olika producenter. Den har ganska mycket smak, men du kan med fördel även smaksätta med t ex torkade örter som basilika, oregano och timjan. Eller färska kryddörter om du hellre vill ha det. Vill du inte ha quornfärs går det bra med kycklingfärs, fläskfärs eller blandfärs. Utöka stektiden och se till att det är genomstekt. Om du inte vill använda en vällagrad hårdost, så kan du använda ca 150 g fetaost eller mozzarella. Gärna de svenska varianterna om du kan få tag på det. Gott, enkelt och vegetariskt! Gör så här! Skär ut ett lock på tomaterna med en liten kniv i en vinkel snett neråt, så det samtidigt bildas en urgröpning i tomaten, ca 1–1 1/2 cm från tomatens yttre skikt. Försöker du gröpa ur tomaten med en sked så går den lätt i sönder. Skär av lite av locket så det inte är så tjockt. Hacka ner det till quornröran eller spara till en soppa. Placera tomaterna i en ugnsfast form med locken sidan om i samma form. Skala och hacka löken. Stek den mjuk och gyllene i en stekpanna med olja, lägg ner fryst quorn och stek gyllene under omrörning. Häll på tomatsåsen och sjud ihop 10 minuter. Sätt ugnen på 200°. Fördela färsen i tomaterna, strö över ost och gratinera till fin färg, ca 8 minuter på grilleffekt i ugnen. Servera tomaterna med en sallad eller ris. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö