[caption id="attachment_22256" align="alignnone" width="700"] Krämig räkröra på handskalade räkor, curry och chili. Riktigt gott till en kall snaps![/caption] Ägghalvor med het räk- och curryröra Riktigt smarrig topping på äggen. Passar även till en bakad potatis eller på en grov macka, men då får du dubbla mängden för ca 2 personer. Antal: 6 port, 2 ägghalvor/portion Tid: 25 minuter 6 ägg 500 g räkor med skal ½ dl majonnäs 1 tsk malen gul curry ½ tsk torkad, malen chipotlepeppar 2 tsk hackad dill salt och peppar Garnering några skalade räkor 1–2 kvistar dill Gör så här! 1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. När vattnet börjat koka, koka äggen 6–7 minuter. 2. Skala räkorna. Ta undan några till garnering om du vill. 3. Rör ihop räkor med majonnäs, kryddor och dill. Smaka av med salt och peppar. 4. Skala äggen, dela i halvor, lägg på röran och garnera med dill och några räkor. Tips! Hittar du inte malen och torkad chipotle, kan du utesluta det eller ta lite torkade chiliflakes istället. Smaka dig fram. Torkad chili växer i smaken när det blandas med blött. Recept och styling: Sandra Palmqvist Foto: Helene Linsjö