Frusen yoghurt är både gott och svalkande. Både som frukost och som mellanmål, men även som dessert. Här ett enkelt recept med naturell yoghurt, granola och färska bär. Vill du ha din frysta yoghurt lite lyxigare och mer som en dessert hittar du tips på hur du enkelt fixar detta. [caption id="attachment_26199" align="alignnone" width="1960"] Fryst yoghurt i form av en tårta garnerad med säsongens färska bär. Gott, nyttigt och enkelt recept. Foto Christina Uhlin[/caption] FLER FRUKOSTRECEPT - UGNSBAKAD HAVREGRYNSGRÖT MED BLÅBÄR Fryst yoghurttårta 3 dl naturell grekisk yoghurt, 10% 1 dl granola, musli eller krossade kakor längs kanterna 250 g färska bär, t.ex jordgubbar, blåbär, vinbär Valfritt 50 g smält ringlad choklad ¾ dl hackade nötter eller mandel Tips! Om du inte vill frysa yoghurten så är det ett fint sätt att servera yoghurt och färska bär på till frukost. Nyttig variant, använd naturell yoghurt utan socker och smak, musli/granola med lite socker och endast frukt och bär som topping. Friskt och gott! För mer smak och sötma, bre ut t.ex vaniljyoghurt eller smaksatt kvarg istället för naturell yoghurt och använd granola eller digestivekex. Mer som en dessert? Bre ut uppvispad milda vaniljvisp eller annan smaksatt och vispbar dessertsås (finns även växtbaserade sådana), krossade chocolate chip cookies eller mördegskakor som kant och definitivt smält ringlad choklad och nötter ovanpå vid servering. Vill du ha ännu mer "krisp", så lägg ett lager granola/krossade kakor i botten med. [caption id="attachment_26200" align="alignnone" width="1960"] Foto Christina Uhlin[/caption] Gör fryst yoghurttårta så här! Rita en rundel i samma storlek som den tallrik du ska använda på ett stabilt/tjockt bakplåtspapper. Inte för tunt, för då kan det fastna i tallriken om det blir blött. Bre ut ca 3 dl tjock yoghurt 10% på rundeln. Strö ut ca 1 dl granola, musli eller krossade digestivekex ovanpå yoghurten längs kanten runtom. Lägg på ca 300 g ansade och sköljda bär av valfri sort. Om stora bär som jordgubbar, skiva i mindre bitar. Sätt i frysen minst 2 h. Om du vill ha en mer dessertaktig ”tårta” ringla över smält choklad vid servering. OVERNIGHT OATS MED GODA TOPPINGS - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin