Fryst Key lime tårta En enkel och lättlagad variant av den berömda key lime pajen, fast här i fryst form och på endast 4 ingredienser! Dock inte limes från Key West, men ack så god ändå! Antal: 14 bitar Tid: 1 timme [caption id="attachment_19495" align="alignnone" width="333"] Fryst key lime tårta på endast 4 ingredienser. Enkelt och snabblagat recept![/caption] 12 st digestivekex + några till garnering 1 ½ dl limesaft, ca 5 limes + finrivet skal av alla 5 limes 2 burk kondenserad mjölk, totalt ca 800 ml 5 dl vispgrädde Gör så här! Tvätta limefrukten och riv skalet fint, använd ej det vita. Det är beskt. Pressa ur saften, du ska få ihop ca 1,5 dl saft. Rör ihop limeskal och saft med den kondenserade mjölken. Vispa grädden fluffig och vispa ner. Varva smeten med digestivekexen, 3 lager med 4 kex på varje lager i zick-zackmönster så de får plats, i en bakpapperklädd och avlång form, ca 10x20 cm i storlek på ca 2 liter. Ställ i frys minst 2 timmar. Låt stå i rumstemperatur 15-20 minuter innan servering och garnera gärna med några krossade digestivekex och ev mer limecest. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin