[caption id="attachment_22599" align="alignnone" width="700"] Härligt sötsyrlig fryst cheesecake med lemoncurd och maräng. Lemoncurden bildar ett härligt snirkligt solgult mönster i den gräddvita smeten. Garnerad med citronmeliss och krossad maräng är cheesecaken till många inte bara god utan även vacker.[/caption] Fryst cheesecake med citron och maräng Baka i långpanna, du får hela 20 läckerbitar att bjuda på! Antal: 20 bitar 3 st ägg 2 dl strösocker 3 dl grädde 2 st citroner, finrivet skal 200 g naturell färskost 300 g lemon curd, ca 300 g 10 st maränger Botten 50 g smör 250 g fyllda citronkex eller vaniljkex Garnering 5 st maränger [caption id="attachment_22600" align="alignnone" width="700"] Denna ljuvliga lilla bit är i perfekt storlek och smälter gott i munnen. Vill du inte använda citron- eller vaniljkex som botten kan du använda en mix av kokosflingor och fint hackade nötter (samma mängd) eller digestivekex.[/caption] Tips! Kexen går bra att byta mot glutenfritt alternativ, annan smak eller använd digestive om du hellre vill det. Idag finns det några olika sorters kurd i butiken. Prova en annan smak om du vill eller kanske göra en egen? Vill du inte ha curd i kan du vända ner finrivet citronskal istället. Använd ca 1/2 dl finrivet (cest) skal, luftigt uppmätt. Gör så här! Smält smöret, krossa kexen och rör ihop de båda i en skål. Tryck ut i rektangulär form ca 15x25 cm klädd med bakplåtspapper. Separera äggen och lägg vitor och gulor i var sin skål. Vispa vitorna hårda och fasta. Ställ åt sidan. Vispa gulorna fluffiga med sockret, vispgrädden, citronskalet och färskosten. Rör lemoncurden så den blir mjuk. Om den är väldigt hård så kan du värma på den försiktigt i en kastrull så den mjuknar upp och är lättare att blanda ut i smeten. Vänd sedan ner curden och krossade maränger i smeten. Låt stå i frys minst 2 timmar. Garnera med krossade maränger strax före servering. Låt gärna stå i rumstemperatur 20 minuter innan den skärs upp. Recept & styling: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin