[caption id="attachment_24915" align="alignnone" width="700"] Denna frittata tomat, potatis, bacon och parmesan är ganska matig och passar fint till såväl mellis, picknicken eller till stranden. Och välj det bacon du gillar bäst. Fejk, fågel eller riktigt.[/caption] Frittata med tomat, bacon och potatis Antal: 6 st Tid: 40 minuter 140 g bacon av fläsk eller kyckling 6 ägg ½ tsk salt ¼ tsk svartpeppar 200 g kokt potatis 12 små tomater 20 g färsk dill ½-¾ dl fint riven parmesan, ca 30 g Dessutom behövs 6 stadiga muffinsformar Tips! Använd stadiga muffinsformar, typ "amerikanska" muffinsformar, som tål väta som äggstanning. De bör vara 5–7 cm i diameter Gör så här! Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i stekpanna eller ugn. Låt svalna och rinna av på hushållspapper. Vispa upp äggen för hand med salt, peppar och några droppar kallt vatten. Sätt ugnen på 175°. Sätt muffinsformarna på en ugnsplåt. Skiva den kokta potatisen och halvera tomaterna, lägg ner i muffinsformarna. Lägg i bacon. Hacka dillen fint, vänd ner i äggvispet och fördela i formarna. Toppa med parmesan. Tillaga i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Frittatan ska ha stelnat och blivit gyllene. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin