[caption id="attachment_24389" align="alignnone" width="700"] Härligt gyllene friterade med krispigt skal och ett krämigt inre av ost, tomat och rostad lök. Supergott och ännu godare med en dipsås![/caption] Friterade ostbollar med tomat och rostad lök Frasigt goda med ett mjukt, ostigt inre. Mina friterade ostbollar är lätta förbereda och är ett perfekt tilltugg till fester! Antal: 20 st Tid: 30 minuter 200 g färskost med tomatsmak 1 ½ dl riven smakrik ost, t ex lagrad cheddar 1 ½ dl rostad lök ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar Panering 2 dl vetemjöl 2 st ägg 3 dl ströbröd 5 dl neutral olja till fritering Tips! Ostbollarna med tomat och rostad lök har mycket smak och är goda som de är, men det är väldigt gott med en dipsås till. T.ex en klassisk sour cream and onion. D.v.s gräddfil eller creme fraiche smaksätts med salt, peppar, torkad lök (både pulver och om du hittar, små bitar/granulerad lök) och personligen vill jag gärna ha i tunt skivad salladslök. Gör så här! Lägg färskosten i en skål, vispa fluffigt med elvisp. Vänd ner riven ost, rostad lök, salt och peppar. Rulla 20 bollar. Doppa i mjöl, ägg och sist i ströbröd. Gör detta två gånger. Lägg bollarna på en bakpappersklädd bricka och ställ i frysen minst 2 timmar. Värm oljan till 175° och fritera precis bollarna precis före servering. Ska bli fint gyllene och flyta upp till ytan och inte spricka. Låt gärna bollarna rinna av på en bit hushållspapper innan du lägger dem på ett serveringsfat. Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin