[caption id="attachment_19315" align="alignnone" width="700"] Chilin tillsammans med sötsyrliga äpplen och söt aprikosmarmelad lyfter fläskköttet och ger bra smakbalans. Tänk på att all chili har individuellt olika styrkor, även de av samma sort, så smaka dig fram![/caption] Fläskfilépanna 4 pers 45 minuter 1 fläskfilé, ca 600 g 2 gul lök matfett till stekning 2 äpplen 1 röd chili, typ spansk peppar 1 dl aprikosmarmelad 1 dl vatten 1–2 kvistar färsk rosmarin, eller 1-½ tsk torkad salt och peppar 1.Skala och skiva löken, bryn den mjuk i valfritt matfett. Ställ åt sidan. Klyfta äpplena, ställ åt sidan. Repa och hacka rosmarin grovt. 2.trimma av ev senor och skär köttet i 1 ½ cm tjocka bitar, banka ut lätt och bryn i samma panna som du stekte löken i, med eventuellt lite mer matfett, tills köttet får fin färg på båda sidor. 3.Tillsätt den brynta löken, chili, äpple och aprikosmarmelad och låt stekas under omrörning några minuter. 4.Tillsätt till sist vatten och rosmarin, salta och peppra och låt sjuda ihop 5 minuter. Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter. Recept: Sandra Palmqvist Foto: Christina Uhlin