[caption id="attachment_25657" align="alignnone" width="700"] Fish and chips är en brittisk klassiker! Kolja som friteras i frityrsmet tills gyllene och frasig serveras med pommes, kapris och en saffranssmaksatt yoghurt. Foto Christina Uhlin[/caption] Fish & chips på kolja med saffransyoghurt Friterad kolja och sprödbakad pommes frites – det blir svårt att motstå denna brittiska delikatess som piffats upp med en fräsch saffransyoghurt. Antal: 2 pers Tid: 30 min 400 g koljafilé, fryst och tinad (fiskblock) salt och peppar 2 msk vetemjöl Frityrsmet 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 1 1/2 dl kolsyrat vatten ca 5 dl naturell olja till fritering, t.ex rapsolja Honung- och saffransyoghurt 1 dl tjock yoghurt 1 påse saffran 1 msk honung ½ tsk olivolja salt och peppar Tillbehör pommes frites, kapris, citron och om du vill rå rödlök Viktigt! Håller oljan rätt temperatur? Lägg ner en brödbit i oljan – när den blir gyllenbrun så är det rätt temperatur. Men för bäst resultat och säkerhet, använd en stektermometer och ha alltid ett lock redo ifall oljan skulle ta fyr. Fritera alltid med fläkten avstängd. Gör så här! Salta och peppra fisken och vänd i mjöl. Rör ihop frityrsmeten, låt den stå ca 10 minuter. Doppa fisken i frityrsmeten så helt täckt. Fritera i en gryta med olja som är ca 180°, helst inte högre värme. Rör ihop ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken och såsen med pommes frites, kapris och citronklyftor. SÅ HÄR FRITERAR DU RAVIOLI! Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin