Filodegspaj med zucchini och ost Frasig och fin blir denna filodegspaj med zucchini, tomater och ost. Skär den i mindre rutor om många eller skär i större bitar till färre personer och ät som en rätt istället för som del på t.ex en buffé. Antal: 20 bufféportioner Tid: 1 timme 20 minuter 270 g filodeg 1/2 dl rapsolja till pensling + 1 msk till ugnsrostning av grönsakerna Fyllning 1 stor vitlöksklyfta 300 g naturell färskost 2 dl riven vällagrad ost, ca 150 g 1/2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 3 ägg 1/2 grön zucchini 150 g gula små tomater Frasigt smördegsflarn med ägg och spenat - recept Tips! Räcker till 4-6 portioner som huvudrätt. [caption id="attachment_25890" align="alignnone" width="700"] Frasig och fin blir denna filodegspaj med zucchini, tomater och ost. Skär den i mindre rutor om många eller skär i större bitar till färre personer och ät som en rätt istället för som del på t.ex en buffé.[/caption] Gör så här! Fyllning: Skala vitlöken och riv den fint. Rör ihop med färskost, riven hårdost, salt, peppar och ägg. Sätt ugnen på 225°. Skiva zucchinin och halvera tomaterna. Lägg grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över salt och peppar, vänd runt dem i olja och rosta i mitten av ugnen i 20 minuter. Pensla en rektangulär form som är lite mindre än de rektangulära filodegsarken i storlek, precis så att filodegen går upp på kanterna, med olja och lägg sen ner filodegen i formen. Lägg i ostkrämen. Lägg i de ugnsrostade grönsakerna. Sänk värmen till 175° och tillaga pajen i mitten av ugnen i 20–30 minuter. Låt svalna och sätta sig ca 30 minuter. Paj med bacon och potatis - recept