[caption id="attachment_19974" align="alignnone" width="659"] fetaost inlagd i en ljuvlig grönkålspesto med mandel.[/caption] Fetaost i grönkålspesto med mandel 4 portioner 30 minuter 1–2 klyftor vitlök 2 dl mandel 125 g grönkål ½ dl fint riven parmesan 1 ½ dl rapsolja 1 dl olivolja salt och peppar ev citronsaft 200 g fetaost Tips! Vegansk? Byt ut fetaosten mot till exempel tofu, och uteslut parmesanosten. Vill du ändå ha känslan av parmesanost i peston, så finns det näringsjäst, eller bjäst som det också kallas. Det säljs i dagligvaruhandel, på nätet och i hälsokostaffärer. Ser ut som flingor eller som pulver och har en gulaktig färg. Använd i matlagningen eller strö över en pastarätt, precis som du skulle gjort med parmesan. Gör så här! Skala och riv vitlöken. Hacka mandeln grovt. Kör vitlök, mandel, grönkål och parmesan i en matberedare till en halvgrov konsistens. Tillsätt oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar och eventuellt några droppar citronsaft. Tänk på att både fetaosten och parmesanosten ger sälta. Dela fetaosten i mindre bitar och vänd ner i peston. Låt ligga ett dygn för bäst smak. Recept och styling: Sandra Palmqvist Bild: Christina Uhlin