[caption id="attachment_26015" align="alignnone" width="700"] Härligt festlig är denna sallad med kycklinglårfilé, avokado, vitost och rostade hasselnötter. Servera den gärna med vispat brynt smör.[/caption] Vad sägs om recepten baconlindad kycklingfilé med mango? Eller ett bbq-smaksatt kycklinglår med krämig mos på blomkål och parmesan? Eller varför inte tända grillen och slänga på några saftiga kycklingspett med teriyakisås? Oavsett om det blir fredagsmys eller lyxigare helgmiddag så får du här recepten på festliga kycklingrätter som passar till helgen! Eller gör nedanstående sallad som serveras med ett brynt och vispat smör. Så himla gott! Och det brynta vispade smöret passar till ALLT! Jag lovar. Kycklingsallad med vispat brynt smör och avokado Härligt festlig är denna sallad med kycklinglårfilé, avokado, vitost och rostade hasselnötter. Servera den gärna med vispat brynt smör. 4 portioner 60 minuter Brynt smör 200 g smör 1 msk flingsalt Ugnsrostad kyckling 600 g kycklinglårfiléer 2 msk olja 2 tsk lökpulver 1 tsk grillkrydda nymalen svartpeppar Avokadosallad 200 g gröna blad, t ex rucola och spenat 1 gurka 2 avokador 150 g salladsost el vitost 100 g hasselnötter, rostade nymalen svartpeppar [caption id="attachment_26017" align="alignnone" width="700"] Vispat brynt smör är gott till allt! grillat kött, fågel eller fisk. det brynta smöret sätter smak på det mesta.[/caption] Gör så här! Brynt smör: Bryn smöret under vispning tills det är gyllenbrunt, inte mörkbrunt, och doftar nötigt och karamell. Låt smöret svalna och sätt det sen i kyl tills det nästan satt sig igen, men fortfarande är mjukt. Vispa sen med elvisp ihop med flingsalt tills smöret blir fluffigt igen. Sätt åt sidan. Gnid in olja och kryddor i kycklingen. Tillaga tills innertemperaturen är 72°, antingen på grillen eller genom att bryna kycklingen i stekpanna och steka klart i 175° varm ugn. Avokadosallad: Skölj och lägg upp salladsbladen på ett uppläggningsfat. Skiva gurkan. Dela, gröp ur och skiva avokadon. Lägg allt på fatet och smula över osten. Hacka och strö över hasselnötterna. Lägg på kycklingen och servera med det vispade brynta smöret. FAJITAS MED KYCKLING - RECEPT Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin