[caption id="attachment_24755" align="alignnone" width="700"] Potatissallad med varmrökt lax och ägg tillsammans med kapris och dill är en enkel och underbart somrig maträtt. Hyfsat snabbt går det att laga med.[/caption] Färskpotatissallad med varmrökt lax och ägg Antal: 4 port Tid: 40 minuter 400 g potatis 4 ägg 400 g varmrökt lax 2 rödlökar 200 g kapris 2 knippe färsk dill nymalen svartpeppar, god olivolja, flingsalt Tips! Både ägg och färskpotatis kan kokas någon timme innan servering eller t.o.m kvällen innan. Även en vinäger som har lite sötma i sig är gott att ringla över och framhäver smakerna ännu mer. T.ex en rosévinäger. Hittar du inte det kan du röra lite vitvinsvinäger med lite honung. Gör så här! Skrubba och koka färskpotatisen i saltat vatten och 1 knippe dill, låt svalna och dela sedan i mindre bitar. Koka äggen, låt svalna, skala och halvera. Ta av skinnet från laxen och skär sedan laxen i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken. Låt kaprisen rinna av. Repa och hacka knippe dill 2 grovt. Arrangera allt på ett fat och toppa gärna med en god olivolja, nymalen svartpeppar, lite flingsalt och färsk dill. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin