[caption id="attachment_25258" align="alignnone" width="700"] Korvgryta på falukorv, creme friache och dill ihop med ugnsrostade rotfrukter är enkel och lättlagad vardagsmat.[/caption] Korv i dillsås med rostade rotfrukter Du läste rätt! Dill ihop med en ej så stark korv som falukorv är fantastiskt gott. Gärna ihop med ugnsrostade rotfrukter. Prova! En rätt med kort förberedelsetid och som sedan sköter sig nästan helt själv. 4 port 45 minuter 1 gul lök 400 g falukorv matfett till stekning 2 dl blandad kycklingbuljong av tärning eller konc fond 2 dl lätt-crème fraiche eller med högre fetthalt om du hellre vill det ½ dl hackad färsk dill, 20–30 g, eller 3/4 msk torkad salt och peppar Rostade rotfrukter 500 g valfria rotfrukter, t ex morot, palsternacka, potatis, rotselleri, rödlök 1–2 msk olja salt, svartpeppar Tips! Rotfrukterna tar längst tid, så börja med dem sedan sköter de sig själva i ugnen med du gör korvgrytan. KRÄMIG POTATIS- OCH SPENATSOPPA MED CHORIZO - RECEPT Gör så här! Rotfrukter: Skala (om du vill) och tvätta rotfrukterna. Skär i 2 x 2 cm stora bitar eller mindre stavar. Lägg allt på en ugnsfast plåt/form, ringla över oljan, salta och peppra efter behag. Tillaga i mitten ugnen på 225° tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg, ca 40 minuter. Skala och skiva löken. Strimla korven. Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en medelhet stekpanna, 5–7 minuter. Tillsätt korven och stek några minuter till. Häll på buljong och crème fraiche och låt det småputtra på medelvärme i ca 20 minuter under lock. Tillsätt sedan dillen och smaka av med salt och peppar. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin