[caption id="attachment_24406" align="alignnone" width="700"] Vackra små glas fyllda med en exotisk räkcocktail med räkor, passionsfrukt, avokado, koriander och chili.[/caption] Räkcocktail med passionsfrukt och avokado Passionsfrukten ger en frisk smak och dess kärnor ger lite crunch. Om du inte vill servera i snapsglas går det bra att lägga röran på bröd, knäcke eller skedar. Antal: 20 st små snapsglas Tid: 30 minuter 200 g skalade räkor (ca 350 g med skal) 1 st avokado 2 st salladslökar 1 kruka koriander 4 st mogna passionsfrukter 1 st röd chilifrukt, typ spansk peppar 1–2 st vitlöksklyftor 1 st lime ½ dl rapsolja salt och peppar Tips! Går bra att halvera receptet. Vill du förbereda så blanda allt utom avokadon och koriandern. Tillsätt det vid servering. Förvara i kyl och ta ut en stund innan. Gör så här! Skala räkorna och förvara i kyl. Skala, gröp ur och tärna avokadon. Ansa, skölj och strimla salladslöken. Hacka koriandern. Gröp ur passionsfrukten. Ansa chilin och finhacka. Skala och riv vitlöken. Tvätta limen, riv skalet fint och pressa ur saften. Lägg allt i en skål och häll på rapsoljan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt. Baconrullad ananas Salt och sött i en härlig 80-talsstil! Antal: 14– 16 bitar Tid: 20 minuter 1 st färsk mogen ananas 1 pkt bacon, ca 140 g 2 msk sirap 1 msk japansk soja tandpetare Tips! Rulla inte in ananasen i baconet för tidigt, tidigast 30–40 minuter före tillagning. Syran från frukten kan smula sönder baconet. Men du kan dela både ananas och bacon dagen innan. Gör så här! Sätt ugnen på 225°. Skär av skalet från ananasen och dela frukten i 14–16 avlånga bitar. Dela baconet på mitten och rulla in varje ananasbit i en halv baconskiva. Fäst med en tandpetare. Lägg ananasbitarna i en ugnsfast form, ringla över sirap och soja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Recept & styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin