Enkla efterrätter till kräftskivan "Upp och ner" kaka med blåbär När man lägger bären/frukten i botten av en bakform och sen smeten ovanpå, kommer bären/frukten sen överst när du stjälper upp kakan. En rustik och lättbakad kaka. 10- 12 bitar 1 timme 250 g färska blåbär 3 stora ägg 3 dl strösocker 1/2 msk vaniljpulver 3 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 25 gram smör, kylskåpskallt GÖR SÅ HÄR! Klä en rund form på ca 25 cm i diameter med bakplåtspapper. Lägg blåbären i bottnen. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och vispa snabbt ner det i äggvispet. Bre ut smeten över blåbären i formen. Hyvla över det kalla smöret. Baka i mitten av varm ugn på 175° i 25-30 minuter. Kakan ska bli fint gyllene och se lite "marängig" ut i kanterna och ej vara gungig i mitten. Låt kakan stå och svalna 1 h i rumstemperatur innan du stjälper upp kakan upp och ner på ett fat (blåbären uppåt). Till servering är det gott med en klick vispad grädde och kanske extra blåbär. Inte kanske helt nyttig p.g.a sockret, men läskande, söt och svalkande god! Och mer en sorbet än en glass. RECEPT - SVALKANDE MELONGLASS Pannacotta som blandas upp med gräddfil blir inte så tungt och mättande än om bara på grädde. Jordgubbarna kan vara på sista versen nu. Då går det lika bra med t.ex hallon, blåbär eller björnbär. Servera i så fall bären precis som de är och marinera inte i lime. RECEPT - GRÄDDFILSPANNACOTTA MED LIMEMARINERADE JORDGUBBAR Smulpaj på röda vinbär serverat med en hemgjord dulce de leche glass? Detta är nog vinnaren. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass med sidan om utöver dulce de leche glassen. Supergott! RECEPT - SMULPAJ MED RÖDA VINBÄR MED DULCE DE LECHE GLASS AV SANDRA PALMQVIST