[caption id="attachment_24361" align="alignnone" width="700"] Just fröknäcke är väldigt bra att lägga röror på, det mjuknar inte särskilt mycket vilket betyder att du kan förbereda dina snittar en bra stund innan dina gäster kommer och sen bara täcka över dom så de ej torkar till.[/caption] Laxröra på fröknäcke - enkelt tilltugg till nyår Antal: 16– 20 st Tid: 15 minuter 150 g varmrökt lax ½ st äpple 150 g naturell färskost 2 msk hackad gräslök salt och peppar Servering 4–5 st fröknäcke 1 msk svarta sesamfrön, kan uteslutas ev mer gräslök och äpple Gör så här! Dra bort skinnet på laxen och bryt ner i mindre bitar. Tärna äpplet. Rör ihop med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Vid servering, bryt knäckebröden i bitar och toppa med laxröran. Garnera med sesamfrön och eventuellt mer gräslök och äpple. Äpplet är en riktig höjdare som smaksättare i laxröran och tilltugget passar extra bra ihop med den fruktiga champagnen Palmer & Co, 2012, nr 7867, ca 379kr som har en del mineraltoner och mycket äpple i smaken, torr och med lite nyanser och sötma av honung. Recept och styling Sandra Palmqvist Foto Christina Uhlin